כך תכינו יין ירושלמי מתוק

    משה גולדיס No Comments on כך תכינו יין ירושלמי מתוק
    17:55
    05.05.24
    צבי טסלר No Comments on יותר מעשור אחרי ההחלטה: תצא לדרך הקמת בית חולים חדש בנגב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הקיץ הגיע ואיתו אשכולות הענבים הניבטים אלינו ממדפי חנויות הפירות וירקות. הנה מה שתוכלו לעשות עם ענבי הקיץ הטעימים והמתוקים.

    רכיבים:

    • ענבים שחורים מתוקים (הזן הכי מוצלח זה השמי)
    • סוכר

     

    אופן ההכנה:


    לקחת את הענבים ולתלוש מהאשכול ולשים את כל הענבים בחבית מפלסטיק (אפשר להשיג בכל חנות לממכר חומרי בנין), החבית צריכה להיות עם מכסה שסגור הרמטי בכדי שהיין לא יגלוש בזמן התסיסה, וחשוב להקפיד שהחבית תהיה יבשה לגמרי, כיון שטיפת מים יכולה להחמיץ את היין, וגם את הענבים
    לא לשטוף כלל, כמות הענבים צריכה להיות מעט פחות מ 3/4 נפח החבית, לפזר את הסוכר מלמעלה, הכמות צריכה להיות 02% מכמות הענבים. לסגור את החבית ולהניח במקום מוצל, בירושלים היו שמים בקומה למטה כמו מרתף, אפשר אפילו מתחת לכיור במטבח, זמן התסיסה של היין זה מינימום 40 יום,
    עדיף לחכות 50 יום, אבל לא להשאיר יותר מ-50 יום, כיון שזה יכול להפוך לחומץ.
    אחרי זמן התסיסה להניח את החבית על מקום גבוה או שולחן או כסא, ולוקחים כלי נוסף או חבית או בקבוק גדול ומניחים במקום נמוך או על הרצפה. כעת יש לקחת צינור פלסטיק (שאפשר גם לרכוש בחנות לממכר חומרי בנין), קצה אחד של הצינור משקיעים בחבית המוגבהת, ובקצהו השני נותנים שאיפה קטנה ומניחים בתוך הכלי הנמוך, היין יתחיל לצאת כחוק מים שלובים.

    נותנים ליין לנוח 10 ימים, בכדי שהשמרים ישקעו, ולאחר מכן, להוציא בזהירות עם כלי לא לערבב ולסנן, השיטה שסיננו בירושלים, לקחו משפך גדול ושמו אותו בבקבוק או כלי אחר, את המשפך רפדו בצמר גפן, ומזגו מהיין למשפך, ולאט לאט טפטף יין מזוקק, לא לשכוח לעשר!
    לענבים שנשארו בחבית לתת סחיטה קלה בתוך החבית בעזרת היד, להוסיף מים עד גובה הענבים שהיו בפעם הראשונה, ושוב להוסיף סוכר, תהליך תסיסה זהה של 32/02 יום. ואותו תהליך הוצאה של היין, והיין הזה נקרא "יין שני". ליין שלישי, סוחטים היטב את הענבים, ומוסיפים מים, אבל בפעם הזו כמות המים
    צריכה להיות חצי מגובה הענבים שהיו בפעם הראשונה. שלא תהיה שאלה של ברכה, ושוב פעם תסיסה ותהליך סינון.

     

    matkonim-gelis3



    0 תגובות